21 september 2024
13:00

Lira BK

Referat: Ohtana/Pajala FF - Lira BK

På Skolvallen förlorar Ohtana/Pajala matchen mot Lira med 2-3 (1-1) Första halvlek inleds med att Lira får en jättechans då Bosse är på utflykt, Lira får tag på bollen men skottet mot tomt mål går i ribban och ut. Spelet ute på plan är ganska jämnt under hela halvleken där dock båda lagen har svårt att skapa några vassare målchanser. Det dröjer till den 38:e minuten då Lira kommer fram på högerkanten, ett instick i djupled och Liras Melvin Jakobsson Markström kommer loss och prickar in ledningsbollen 0-1. OPFF låter sig inte nedslås av baklängesmålet utan två minuter senare slår John Kalla en högerhörna som når Petteri Pellikka, vars praktnick, via målvaktens fingrar går upp i nättaket till 1-1, vilket också blir paussiffrorna.

Andra halvlek startar med att Lira skaffar sig första målchansen då en nick seglar över Bosse men träffar ribban. OP kontrar i den 52:a minuten när Danne Mäki slår en utsökt utsida till en löpande Oscar Sohlberg som tar sig förbi siste försvararen och lugnt placerar in bollen till 2-1. OPFF har sedan ett par bra lägen, först Petri Ritatörmä som på volley skjuter över från ganska bra läge och sedan Dennis Mäki vars skott går på målvakten. Lira ökar nu intensiteten och kvitteringen kommer i den 63:e minuten när Lukas Langer tar sig fram på vänsterkanten och avlossar ett skott som går förbi en något överraskad Bosse till 2-2. Sista halvtimmen är Lira något starkare och har bud på ett ledningsmål utan att skapa dom riktigt heta lägena. OP:s bästa är ett hårt skott från Dennis Mäki som går strax över ribban. I den 85:e minuten får Lira en hörna som vi inte får undan, utan bollen rullar ut till Melvin Jakobsson Markström som med sträckt vrist sätter bollen stenhårt i nät från ca 12 meter till bortaledning 2-3. OP försöker på slutet att lyfta in bollar till Inhoppande nickspecislisten Adam Zingmark men Lira klarar av att hålla undan och matchen slutar 2-3.

Sett över hela matchen vinner Lira ändå rättvist då man skapar några fler lägen än OPFF, bland annat två i överliggaren. I OP går plussen idag till Petteri Pellikka i backlinjen, Daniel Mäki på mittfältet samt Oskar Sohlberg och Dennis Mäki i offensiven. I Lira plussar vi för Karl Lantto i försvaret, två-målsskytten Melvin Jakobsson Markström på mittfältet samt Alvin Brokvist i anfallet. Bra domarinsats av Joel Bäckström,

OPFF - Lira Hörnor: 3-8, Avslut på mål 5-7 Gula kort: 3-0
Laget: Bosse - Liam, Johannes Pää, Petteri, Melvin - John (ut 75), Anders (ut 46), Nisse (ut 46), Petri - Danne M, Lenni
Ers; Dennis (in 46), Oskar (in 46), Adam (in 75)